Horecagids - Uw gids naar gezelligheid
Bistro Christophe - Tartaar van maatjes

Tartaar van maatjes met gaspacho coulis

Een gerecht van Bistro Christophe


arrowIngredienten voor 4 personen:

3 maatjes filets
1 tl rode ui
1 tl groene appel
1 tl peterselie
1 tl kappertjes
1 tl mayonnaise
3 komkommers
3 rode paprika’s
5 ajuinen
12 tomaten
2 teentjes look
Het sap van 2 citroenen
6 el rode wijnazijn
2 dl olijfolie
peper & zout
suiker

arrowDo it yourself:

Tartaar van maatjes
Snij 3 maatjes filets in kleine blokjes. Snij daarna de rode ui en groene appel in fijne reepjes. Hak de peterselie fijn. Meng dan de maatjes, rode ui en appel met de kappertjes en een theelepel mayonaise. Geef nog 3 draaitjes aan de pepermolen om af te kruiden.

Gazpacho coulis
Pel en ontpit de komkommers en rode paprika’s. Snij de ui fijn en stoof deze aan op laag vuur met een scheutje olijfolie. Pers de tomaten uit en snij ze in fijne stukjes. Meng alles samen met look en kruiden. Giet daarna het citroensap erbij. Laat het geheel een nacht marineren. Mix de volgende dag alles met olijfolie en rode wijnazijn en giet ten slotte het mengsel door een zeef.

arrow Over Bistro Christophe (Bistro):

Al meer dan 20 jaar staat deze stijlvolle zaak gekend om zijn stoverij, zeetong en chateaubriand. Eigenaar en chef Christophe Verheyen staat achter het fornuis en kookt steevast met kwaliteitsvolle producten. ‘s Middags kan je genieten van een lunch, behalve op zaterdagmiddag. De bistro is vrijdag, zaterdag en zondag open tot 23u.


Garenmarkt 34
8000 Brugge

Bekijk hier de horecagids-pagina van Bistro Christophe voor meer info

prevGebakken kalfszwezerik met ris... Gerookte eendenborst met gebak...prev overzicht
klik, ga verder...

Wil je zelf graag adverteren?
Neem contact met ons op!

Kies je taal

×

Horecagids.be maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt...Algemene voorwaarden