Een gerecht van Bistro 144
Vlees
1 kg kalfszwezerk
Wortelgarnituur
1 kg dikke wortels
150 gram spekblokjes
2 dikke uien
2 sjalotten
0,150 l kippenbouillon
1 teentje look
Boschampignon
250 gram girolle
250 gram chanterelle
1 teentje look
Jus
300 gr rundsfond
200 gr room
een scheutje zwarte Balsamicoazijn
Kook de kalfszwezerik een 5-tal minuten in zout water en laat afkoelen in het vocht. Pel de zwezerik en bak krokant in olijfolie. Bewaar op een warme temperatuur.
Snijd de helft van de wortels in grove stukken en stoof aan in boter met de uien. Voeg de kippenbouillon toe en laat rustig tot de helft inkoken.
Mix het geheel glad in een blender. Snijd de andere helft van de wortels in fijne blokjes en stoof aan met de sjalotten, spekblokjes en een teentje look. Meng op het laatste de wortelcrème onder de blokjes.
Borstel de boschampignons proper en bak ze in boter aan met een teentje look. Kruid af met peper en zout. Kook voor de jus de rundsfond voor de helft in. Voeg de balsamicoazijn en room toe en kook opnieuw voor de helft in.
Dresseer
Leg onderaan het bord wat van de wortelmengeling. Leg de gebakken zwezerik hierop. Leg de gebakken boschampignons op de zwezerik en giet de saus er royaal naast.
Wil je zelf graag adverteren?
Neem contact met ons op!
Mathildemedia BVBA | Bankveldstraat 29 , 9200 Grembergen
BTW BE 0713.591.683 | KBC BE57 7360 5438 5035 | BIC KREDBEBB | Algemene voorwaarden | 2025