Een gerecht van De Steenput
We kerven de eendenborst in op het vel.
verse kruiden grof hakken: 4 takjes tijm,
rozemarijn en koriander
2 eetlepels korianderzaad
4 eetlepels peperbollen
2 eetlepels jeneverbes
10 laurierbladen
Dit alles samen fijn blenden.
De eendenborst goed afspoelen en drogen met keukenpapier. We mengen alle bovenstaande kruiden met 10 eetlepels zouten en wrijven de eendenborst hiermee in. We rollen het geheel in een handdoek en plaatsen het in de koelkast voor 12 tot 18 uur. Daarna gaan we de eendenborst terug afspoelen en weer droog deppen met keukenpapier.
We stellen ondertussen de oven in op 30° en plaatsen het geheel in de oven en laten alles drogen voor 12 tot 16 uur.
Vervolgens plaatsen we alles in een rookbakje met rookmeel gedurende 15 minuten op een laag vuur en laten vervolgens alles afkoelen in de koelkast.
Snij dunne plakjes, rol op en garneer hiermee uw bord.
Bietenmoes
1 biet schillen, fijnsnijden en gaarkoken met toevoeging van peper en zout fijnmalen in de blender en laten afkoelen voeg het geheel in een spuitzak en klaar om te garneren
Uienpuree
2 sjalotten fijnsnijden, voeg een snuifje saffraan toe en kook fijn met een beetje zout fijnmalen in de blender en laten afkoelen. Voeg daarna het geheel in een spuitzak en klaar om te garneren.
Garnerena
radijsjes in judo azijn laten weken rauwe witloof spaanse zoete pepertjes
Wil je zelf graag adverteren?
Neem contact met ons op!
Mathildemedia BVBA | Bankveldstraat 29 , 9200 Grembergen
BTW BE 0713.591.683 | KBC BE57 7360 5438 5035 | BIC KREDBEBB | Algemene voorwaarden | 2025