Een gerecht van Little Siam
500 g varkensvlees, in reepjes gesneden
4 eetlepels panang pasta
800 ml kokosmelk
4 eetlepels vissaus
4 eetlepels soja olie
2 theelepel palm suiker
200 g kleine Thaïse aubergines(small eggplants)
16 limoenblaadjes, heel fijn gesneden
4 grote pepers, in reepjes gesneden
Warm de olie in een kookpot op een mild vuur. Doe de panang curry in de olie en roer zachtjes. Giet 100 ml kokosmelk in de pot en voeg het varkensvlees toe. Kook alles samen tot het vlees gaar is. Voeg vervolgens de rest van de kokosmelk, met de vissaus en het palmsuiker toe. Warm alles op tot net aan het kookpunt. Voeg de kleine aubergines, 90% van de chili en 90% van de limoenbladen toe en laat alles zachtjes koken tot wanneer de aubergines volledig gaar zijn.
Serveer het geheel in een kom, werk af en strooi de rest van de chili en de limoenblaadjes bovenop de curry. Samen met de gekookte Thaïse rijst wensen wij u smakelijk eten!
optie: In de plaats van varkensvlees kan men ook rundsvlees of scampi’s gebruiken om deze curry te maken.
Wil je zelf graag adverteren?
Neem contact met ons op!
Mathildemedia BVBA | Bankveldstraat 29 , 9200 Grembergen
BTW BE 0713.591.683 | KBC BE57 7360 5438 5035 | BIC KREDBEBB | Algemene voorwaarden | 2024