Horecagids - Uw gids naar gezelligheid

Laag gegaarde schelvis met komkommerchutney

Een gerecht van La Guera


arrowIngredienten voor 4 personen:

arrowDo it yourself:

Schelvis
Plaats de gefileerde schelvis zonder vel op een plateau met gaatjes. Plaats de vis 4 minuten in de oven op een stoomprogramma van 49 °C. Is hij nog niet gaar? Stoom dan een minuut langer. Laat de vis in de koelkast afkoelen en opstijven. Daarna fileer je hem.

Chutney
Snijd de komkommer in kleine blokjes. Gebruik alleen de buitenkant, het middelste deel pers je uit. Bewaar het vrijgekomen sap. Zeef het en voeg twee gram xanthaan toe.
Snijd de sjalotten fijn en stoof ze aan tot ze glazig zijn. Voeg de blokjes komkommer toe en laat kort aanbakken. Bestrooi met suiker. Als de suiker is opgelost, blus je het geheel met de wittewijnazijn. Voeg twee eetlepels maizena toe zodat de massa indikt. Haal het geheel uit de pan en laat afkoelen op een schotel. Doe het afgekoelde mengsel in een mengkom en voeg 50 gram mosterdzaad en komkommersap toe. Meng er de vers gesneden koriander onder. Breng op smaak met peper en zout, en voeg 1 of 2 druppels groene kleurstof toe.

Afwerking
Snijd de radijzen fijn en werk het gerecht ermee af. De chutney verwerk je eventueel in salades of serveer je als gezonde dipsaus

arrow Over La Guera (Gastronomisch restaurant):

Een keuken waar een jonge chef zijn hele ziel legt in de gerechten die hij maakt. De getalenteerde kok serveert pure, seizoensgebonden gerechten waarbij de essentie van het product tot zijn recht komt. Met andere woorden: put some soul in your food!


Duinenstraat 9/11/13
8300 Knokke-Heist

Bekijk hier de horecagids-pagina van La Guera voor meer info

prevKabeljauw en kokkels met puree... Focaccia met groene asperges, ...prev overzicht
klik, ga verder...

Wil je zelf graag adverteren?
Neem contact met ons op!

Kies je taal

×

Horecagids.be maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt...Algemene voorwaarden