Een gerecht van La Guera
Schelvis
Plaats de gefileerde schelvis zonder vel op een plateau met gaatjes. Plaats de vis 4 minuten in de oven op een stoomprogramma van 49 °C. Is hij nog niet gaar? Stoom dan een minuut langer. Laat de vis in de koelkast afkoelen en opstijven. Daarna fileer je hem.
Chutney
Snijd de komkommer in kleine blokjes. Gebruik alleen de buitenkant, het middelste deel pers je uit. Bewaar het vrijgekomen sap. Zeef het en voeg twee gram xanthaan toe.
Snijd de sjalotten fijn en stoof ze aan tot ze glazig zijn. Voeg de blokjes komkommer toe en laat kort aanbakken. Bestrooi met suiker. Als de suiker is opgelost, blus je het geheel met de wittewijnazijn. Voeg twee eetlepels maizena toe zodat de massa indikt. Haal het geheel uit de pan en laat afkoelen op een schotel. Doe het afgekoelde mengsel in een mengkom en voeg 50 gram mosterdzaad en komkommersap toe. Meng er de vers gesneden koriander onder. Breng op smaak met peper en zout, en voeg 1 of 2 druppels groene kleurstof toe.
Afwerking
Snijd de radijzen fijn en werk het gerecht ermee af. De chutney verwerk je eventueel in salades of serveer je als gezonde dipsaus
Wil je zelf graag adverteren?
Neem contact met ons op!
Mathildemedia BVBA | Bankveldstraat 29 , 9200 Grembergen
BTW BE 0713.591.683 | KBC BE57 7360 5438 5035 | BIC KREDBEBB | Algemene voorwaarden | 2024