Horecagids - Uw gids naar gezelligheid
Jade: Gamba’s op de wijze van de chef

Gamba’s op de wijze van de chef

Een gerecht van Jade


arrowIngredienten voor 4 personen:

2 eetlepel olijfolie
4 teentjes look
1 sjalot
4 eetlepels suiker
2 eetlepel tomatenketchup
80 ml water
2 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel balsamicoazijn
een klontje boter
12 grote ongepelde gamba’s
4 eetlepels aardappelzetmeel
1 theelepel zout
plantaardige olie
2 theelepel sesamolie
sesamzaadjes

arrowDo it yourself:

Verwarm de olijfolie en voeg er suiker, fijngesneden knoflook en sjalot aan toe. Verwarm tot alles lichtgeel wordt. Voeg de tomatenpuree, de tomatenketchup en het water toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur op de laagste stand en voeg de twee sojasauzen, de boter en de balsamicoazijn aan toe. Laat alles even inkoken. Pel ondertussen de gamba’s, maak een inkeping aan de rugzijde van elke gamba en verwijder het darmkanaal. Meng de gamba’s met het aardappelzetmeel en het zout. Frituur ze gaar in olie van 180°C. Schik de gamba’s op een bord en overgiet ze met de saus. Werk eventueel af met wat sesamolie en sesamzaadjes.

arrow Over Jade (Verfijnd Oosters restaurant):

Jade heeft zich de afgelopen 20 jaar geprofileerd als een kwalitatief Oosters restaurant met een zeer verfijnde keuken. De menukaart presenteert verrassende specialiteiten, waarbij kwaliteit tegen een eerlijke prijs voorop staat. Op hun meeneem menu kan je de klassieke gerechten bestellen en afhalen.


Stationsstraat 28
8210 Loppem

Bekijk hier de horecagids-pagina van Jade voor meer info

prevVarkenswang ‘Duke of Berkshi... Paling in’ t Groen op Damse ...prev overzicht
klik, ga verder...

Wil je zelf graag adverteren?
Neem contact met ons op!

Kies je taal

×

Horecagids.be maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt...Algemene voorwaarden