Een gerecht van Franco Belge
varkenswang ( 3 stuks per persoon )
1/4 groene selder
5 ajuin
2 wortel
peper & zout
1 l rode wijn
1 l bruine fond
1 dl rode wijn azijn
5 stuks laurier
1/2 bol look
100 g havermout
600 g water
100 g boter
10 g zout
De wangen aan kleuren in boter en deze goed kruiden met peper en zout, fijn gesneden aromaten toevoegen, onderzetten met bruine fond en rode wijn en onder boterpapier 3 uren garen in een voorverwarmde oven op 140°C.
Saus
Wanneer de wangen mals zijn, uit de bouillon halen en deze bouillon / saus
zeven en dan laten inkoken met 1 dl rode wijn azijn tot een mooie saus dikte. Ook
nog even afproeven mocht er nog peper of zout tekort zijn.
Haverkrokant
Water met boter en zout opkoken, daarna de havermout toegeven en alles samen laten indikken. Deze massa daarna afbakken in de oven op 150°C +- 30 min. 3 ajuinen fijn snijden en bakken in geklaarde boter, deze bakken in een ruime pan tot deze goudbruin zijn, daarna wat bouillon toevoegen en het vocht laten uitdampen.
Afwerking
De varkenswangen opnieuw opwarmen in de gemaakte saus en deze mooi goed laten doorwarmen. Varkenswangen best serveren in een diep bord, mooi hoeveelheid saus voorzien, een lepel van de gebakken ajuinen erop plaatsen. Hierop een haverkrokant plaatsen, een koffie lepel pickels erbij serveren. Dit alles afwerken met een frisse kruiden salade, aangemaakt met olijfolie, azijn, peper en zout. Deze kruidensalade kan gemaakt worden naar eigen smaak en met de kruiden volgens aanbod.
Geniet ervan.
Wil je zelf graag adverteren?
Neem contact met ons op!
Mathildemedia BVBA | Bankveldstraat 29 , 9200 Grembergen
BTW BE 0713.591.683 | KBC BE57 7360 5438 5035 | BIC KREDBEBB | Algemene voorwaarden | 2025